напредна претрага

Беба Станковић
Народна библиотека Србије

Читам већ дуже од 50 година. Задовољство, потреба, пасија. Укус разнолик – ако је добро, жанр није битан. Дипломирала филозофију на Филозофском факултету у Београду, а урадићу (једном) и завршни МА рад на Факултету политичких наука у Београду, на групи Теорија културе и студије рода. У библиотекарству преко 20 година, читала редовно и пратила књижевну продукцију, иако сам 16 година провела на месту директорке Библиотеке у Пожаревцу. Поред осталог, организовала преко 200 представљања књига, предавања, трибина, изложби, концерата; била уредница знатног броја зборника и издања библиотеке, приредила 2 монографије о библиотеци, зборник текстова из савремене филозофије, књигу о Пожаревцу, коауторка и ауторка два стручна библиотечка семинара, сарадница Деска Креативна Европа. 2015. добитница награде коју додељује Заједница матичних библиотека Србије „Ђура Даничић“. Међународно искуство у струци стицала на ИФЛА конгресима и другим (међународним) пројектима – руководећа ИФЛА Специјалне интересне групе „Жене, информације, библиотекарство“, припремала претконфренције и сесије СИГ у Сингапуру, Преторији, Кејптауну и Лиону, 6 постер презентација на 7 ИФЛА конгреса, предавања по позиву и учешћа на стручним конференцијама у Сарајеву, Бихаћу, Амстердаму, Прагу, Солуну, Софији, Атини. Учесница двогодишњег међународног ИНЕЛИ Балканс пројекта. Резидент Мортенсон интернационалног библитечког центра, Урбана-Шампањ, САД.

Виша дипломирана библиотекарка у Народној библиотеци Србије од 2017. године на пословима у Одељењу за културу, Одељењу за међународне односе и Одељењу каталогизације.

Група аутора

Кетрин М. Рингроуз

Joван Шуица

Дубравка Угрешић
Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.