Born to run
Born to run
издавач: Лагуна, Београд, 2017.
број страна: 620
наслов оригинала:
Born to run
преводилац: Дејан Цукић

Музичка рок звезда Брус Спрингстин, објавио је аутобиографију Born to run која, по мишљењу многих, представља суштину рокенрола. Последњих седам година, ова легендарна рок звезда се посветила писању приче свога живота. Интересантно је истаћи да је преводилац ове књиге музичар Дејан Цукић.

 

Аутобиографија носи име по његовом трећем студијском албуму, који је отворио пут ка његовој светској каријери. У овом свом ремек-делу, Спрингстин дубоко анализира своја искуства, износи интересантне појединости приватног живота, описује апсолутни врхунац  своје каријере. Износи своја размишљања на тему музике,  пријатељства,  породице, љубави. Прича о својим љубавним тешкоћама , немогућности да дозволи себи да воли и буде вољен. Знатан део аутобиографије посвећен је његовој борби са депресијом и анксиозношћу. Књига је обогаћена фотографијама од којих неке нису никада виђене у јавности.

 

Овом књигом аутор се придружује списку својих колега, попут Ерика Клептона, Кита Ричардса, Нила Јанга, Стинга и других који су објавили своје биографије.

Аутор препоруке:
Одломак из дела

Неко ме је потапшао по рамену. Окрећем се и губим у мору плаветнила чувених очију. Глас са џерзијевским нагласком каже: „Било је крајње време, клинац”. И Френк Синатра зазвецка ледом у чаши џека данијелса. Гледајући у ковитлац тамносмеђе течности, он шапуће: „ Зар то није дивно?“ Овако сам упознао „Председавајућег”.

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.