Фрида Кало: 1907-1954: патња и страст
Фрида Кало: 1907-1954: патња и страст
издавач: IPS Media, Београд, 2007.
број страна: 96
наслов оригинала:
Frida Kahlo
преводилац: Марија Обрадовић

„Надреализам је чаробно изненађење, као када пронађете лава у орману, а били сте сигурни да ћете пронаћи кошуље“ – Фрида Кало.

Сликарка, несвакидашња личност и уметник. Била је прва мексичка сликарка чији је рад изложен у музеју Лувр у Паризу. Ова књига представља прави приказ њеног живота обележеног тешком болешћу и жестоким страстима. Богат садржај књиге баца ново светло на већ познату легенду о Фриди Кало. Књига представља прави психолошки портрет ове изузетне уметнице.

Иако се рано сусрела са смрћу, славила је живот кроз стваралаштво и физичку љубав.
Дијего Ривера, човек који је био пресудан за Фридино бављење уметношћу, који је приметио њено стваралаштво, постао је човек њеног живота и човек њеног бола.
Читајући књигу откривамо осећања Фриде Кало, њена страховања, чежње и надања, било да прича о свом животу, о својој породици, било да слути сопствену смрт…
Књига садржи бројне илустрације, фотографије које причају причу њеног неконвенционалног живота. Фрида ће остати упамћена по богатом колориту својих слика, а ова књига фотографија ће допринети бољем упознавању њене биографије, јер се уз фотографије могу наћи и коментари.

Аутор препоруке:
 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.