Посткултура
кључне речи:

Посткултура
издавач: Clio, Београд, 2009.
број страна: 460

На свим крајевима наше планете у последњих неколико деценија десиле су се многе промене у скоро свим аспектима индивидуалног и друштвеног живота. Сталним прожимањем политичког, економског и технолошког развоја дошло је до промена друштвеног система при чему и сама култура захтева стално промишљање. И сам појам посткултура односи се на стварање новог типа културе у времену информатичке револуције.

 

У овој књизи, Јелена Ђорђевић је приказала нове приступе култури својствене добу у коме живимо. У њој се говори о темама које се тичу нас и представљају саставни део интелектуалних и политичких расправа, отворених и скривених сукоба између мушкараца и жена, националиста и глобалиста, опчињених техничким достигнућима и апокалиптичара. Садржај књиге је упућен широј читалачкој публици, односно свима нама који смо неминовно укључени у трансформацију света која се око нас догађа.

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.