Књига за заљубљене девојчице
Књига за заљубљене девојчице
издавач: Пчелица издаваштво доо, Чачак, 2017.
број страна: 133

Шаљива а поучна, паметна а враголаста, „Књига за заљубљене девојчице“ Бојана Љубеновића открива слатке муке девојачког одрастања, бележи прве симптоме заљубљености, упућује у тајне успешног удварања, у лепоту првог пољупца али и правилне облике патње када се „прве љубави једном преселе у успомену, па тамо заувек живе“.

Мамина и татина принцеза, бакина и декина лепотица, добра сестра и другарица, одједном не уме, нити сме да некога пита да ли је заиста заљубљена, или јој се све само причињава. У наизглед нерешивим ситуацијама које прва љубав са собом носи, свака девојчица ће међу корицама овог веселог водича за одрастање моћи да сазна да се љубав не може направити, научити ни победити, и да „на љубав нико није имун“. Своје мале „савете“, „значајне тајне“ и „закључке стручњака“ несебично ће са читатељкама поделити Алиса и Штрумфета, пчелица Маја и Мала Сирена, па чак и Ледена Краљица и Црвенкапа.

„Књига за заљубљене девојчице“ необичан је лексикон лепих знања о заљубљивању и првој љубави, шаљиви приручник о нежним осећањима које се по први пут радознало откривају, а која ће се једног дана, са сетом и осмехом препричавати деци и унуцима у сличним „раним јадима“.

Одломак из дела

„Ако и тебе занима шта је то љубав, прочитај ову књигу. Можда ћеш до краја одгонетнути њену тајну.“

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.