Књига за заљубљене дечаке
Књига за заљубљене дечаке
издавач: Пчелица, Чачак, 2016.
број страна: 132

Замишљена као шаљиви саветник и збирка важних упутстава за могуће љубавне „ситуације“ и тихе патње, „Књига за заљубљене дечаке“ намењена је свим дечацима, који тек пробуђени из детињастих сањарија откривају нова непозната осећања ране младости, прве љубавне муке и загонетке. Писац им је понудио обиље правих или утешних савета стручњака за прву љубав и научника за љубавне зачине са „Универзитета у шупљој глави“.

Пишући о наизглед „слатким мукама“ сваког заљубљеног дечака који први пут не зна шта га је то обузело и како да се са тим избори, Бојан Љубеновић духовито открива мноштво нових питања и правих одговора о „ванредној ситуацији“ коју донесе прва љубав. Важни задатак решавања незваних љубавних проблема у животу дечака, писац ће често решавати позивајући се на смешне изјаве љубави које су кобајаги давали славни уметници, спортисти, филмски и цртани јунаци.

Попут правог уџбеника за младог љубавног почетника „Књига за заљубљене дечаке“ приказује прве симптоме љубави, тактике удварања, глупирања и херојских дела, начине писања љубавних писама, песама или графита, како се учи први пољубац а како после растанка правилно пати.

„Књига за заљубљене дечаке“ весела је и духовита, шаљиво и поучно штиво за сваког дечака који се док одраста први пут упознаје са тајном љубави, а за одрасле је подсетник кроз шта су некад и сами пролазили, а можда током времена и заборавили.

Одломак из дела

„Бојажљиво се осврнеш око себе, увериш се да никога нема, јако се уштинеш и још једном прочиташ: ВОЛИМ ТЕ.

ДВЕ РЕЧИ, А У ЊИХ СТАНЕ ЧИТАВ СВЕМИР.

Има их у свим језицима света.

… Нема ту много филозофирања.

ЉУБАВ НИЈЕ ДА СЕ ГОВОРИ; ВЕЋ ДА СЕ ВОЛИ.“

 

Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.