напредна претрага

Драгана Маринковић
Библиотека ''Димитрије Туцовић'' Лазаревац

Драгана Маринковић (01.03.1981. године, Београд; држављанин Републике Србије;  dragana.marinkovic@bibliotekalazarevac.org) је дипломирала 2005. године на Филолошком факултету у Београду, смер српска књижевност и језик са општом књижевношћу. Завршила је дипломске академске студије-мастер и стекла звање Дипломирани филолог српског језика и књижевности-мастер.

У Библиотеци “Димитрије Туцовић“ у Лазаревцу запослена је од августа 2006. године, 2007.  је положила  стручни испит, а од  2011. ради на пословима библиотекара на Позајмном одељењу за одрасле.

Активно учествује на конференцијама и стручним скуповима у земљи и региону. Организовала је и водила бројне радионице са предшколцима, првацима, основцима и средњошколцима, активно учествује у организацији и реализацији Фестивала хумора за децу,  коаутор је неколико програма и креативних радионица за децу и младе међу којима је најуспешнија била „Гага и Зока Вам читају бајке“. Ауторску акцију „Размена уџбеника“ је осмислила и спровела током августа и септембра претходних година уз велике похвале, одзив и захвалност многобројних учесника.

 

Може ме описати реченица:

„То што си ти одређено је случајем рођења; ово што сам ја дело је мене самога“

Лудвиг ван Бетовен

Мој мото је:

*Use your smile to change the world, don’t let the world change your smile.

Елизабета Георгиев

Нагиб Махфуз

Тони Морисон
Израду портала
Шта да читам подржало
Министарство културе
и информисања
Републике Србије
Шта да читам је јединствени портал за препоруке за читање књига које су објављене на српском језику. У раду портала учествује преко 30 јавних библиотека из Србије.