napredna pretraga

Nadica Stojanović
Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ Leskovac

Nadica Stojanović radi kao bibliotekar na Pozajmnom odeljenju za odrasle u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ u Leskovcu. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Vranju, gde je završila i master studije. Inače, bavi se slikarstvom i stripom. Izlagala je na nekoliko grupnih izložbi slika i stripa u zemlji i inostranstvu. Prvu samostalnu izložbu slika imala je 2010. godine u Leskovcu. Objavljivala je u časopisu za nastavu i učenje „Metodička praksa“ Učiteljskog fakulteta u Vranju; saradnik je magazina za devetu umetnost „Strip Pressing“. Nagradu „Zlaten strip“ dobila je za inovaciju u stripu 2007. godine u Velesu (Makedonija).

 

Svako priča svoju priču po svojoj unutrašnjoj potrebi, po meri svojih nasleđenih ili stečenih sklonosti i shvatanja i snazi svojih izražajnih mogućnosti. Svak snosi moralnu odgovornost za ono što priča, i svakog treba pustiti da slobodno priča.

Ivo Andrić
Izradu portala
Šta da čitam podržalo
Ministarstvo kulture
i informisanja
Republike Srbije
Šta da čitam je jedinstveni portal za preporuke za čitanje knjiga koje su objavljene na srpskom jeziku. U radu portala učestvuje preko 30 javnih biblioteka iz Srbije.